I had a dream….

Hebben jullie dat ook wel eens? Een droom, die voor jou zo simpel is maar tegelijk voor de rest van de wereld zo absurd en onmogelijk lijkt?

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik geen echte “dromer” ben en beseft dus ook dat wat ik nu ga vertellen voor mij echt…. een droom is. Iets dat mijn wereld perfect zou maken. 

Ik ben er elke dag wel mee bezig, maar in deze tijd van het jaar net iets meer. 5 jaar geleden besloot een, voor mij zeer belangrijk persoon, uit het leven te stappen, omdat dat hem gelukkiger maakte op dat moment (denk ik). Mijn hele wereld stortte in (en zeker niet alleen die van mij) en die ene droom van mij werd alleen maar groter. Omdat net dan, je leven ook even stopt en je beseft dat alleen jijzelf kan bepalen of een droom absurd is of niet. Want hoe moet het verder met je als je echt iets wilt/aanvoelt/ nodig hebt….en iedereen keurt het af? 

Wat die droom dan is? Een betere mama zijn, een mama zijn die ik wil zijn in mijn hoofd meer bepaald.

Nee, ik zeg niet dat ik nu een slechte mama ben. Maar op dit moment ben ik een moeder zoals de maatschappij deze graag wil hebben. Ik heb kinderen, ga werken, breng mijn kinderen naar hun hobby’s, doe het huishouden en probeer tussendoor ook leuke dingen te bedenken in de weinige tijd die overblijft, om met mijn schatjes te doen.

Velen zullen misschien denken: ” alle die werkt maar halftijds, die heeft tijd genoeg”. In jullie ogen misschien wel maar volgens mijn hart niet.

Zo ziet een dag van mij er nu uit:

6:45u.  WEKKER

7:00u.  KIDS WAKKER MAKEN

7:10u.   KIDS ZITTEN AANGEKLEED AAN TAFEL VOOR ONTBIJT

               ( mama is ondertussen met de voorbereidingen van de dag bezig)

7:20u.   IK SPOOR DE KINDEREN AAN DOOR TE ETEN

               IK VRAAG OM NIET TE VEEL TE VERTELLEN (broken heart!)

7:30u.   KIDS WASSEN HUN GEZICHT EN POETSEN HUN TANDEN

7:45u.   KIDS VOOR TV, MAMA KLEEDT ZICH AAN

8:00u.   GO!

13:30u.  IK KOM THUIS EN EET SNEL IETS

13:45u.  IK STOFZUIG ALLES VANWEGE EEN GROTE HOND IN HUIS

14:15u.   IK DOE NOG SNEL EEN TAAKJE IN HUIS

15:00u.   IK HAAL DE KIDS
Jullie zullen het ritme wel herkennen. En voor velen van jullie is het misschien allemaal prima zo…. Maar voor mij niet. Niet omdat ik lui ben of niet graag werk…. Neeee…. Omdat ik voor kinderen KOOS. Ik koos er niet voor om in deze drukke maatschappij te leven…. Als ik anders kon zou ik het meteen doen… Maar ja waar moet ik dan naar toe? Ja, ik koos voor kinderen terwijl ik wist dat deze maatschappij zo was maar ja… Kinderen koos ik met mijn HART.

Ik zou gewoon graag van hun kindertijd kunnen genieten zoals ik van mijn kindertijd bij mijn tantes genoten heb ( mijn mama had ook geen keuze en moest werken). Zij werkten niet en waren er dus altijd. ( nee ik neem mijn mama dat niet kwalijk, zij had geen keuze!)

Maar ik wil die keuze wel hebben. Ik wil mijn kindjes ’s morgens rustig laten wakker worden. Gezellig kletsen aan de ontbijttafel (niet alleen in het weekend!), daarna nog gezellig even onder het dekentje in de zetel en pas net voor de bel gaat aankomen op school.

Ik wil hun uit school halen en dan niet moeten bezig zijn met eten maken of wat dan ook (met dat half uurtje namiddag kom ik niet toe)… Ik wil dat door de dag doen, als zij op school zitten.

Na school wil ik met ze gaan wandelen, knutselen, spelletjes spelen, stoeien, naar al hun verhalen luisteren,… Ik wil er gewoon altijd voor ze zijn en nooit moeten zeggen dat ik geen tijd heb. Gewoon, omdat ik vind dat ze dat verdienen. Het wordt allemaal al snel genoeg serieus en strikt en weet ik veel wat. Ja, ook zij komen ooit in de drukke maatschappij terecht en ze zullen het vast ook wel redden dan, maar nu nog niet. Nu wil ik ze kind laten zijn. Mijn overgelukkige aapjes die gewoon nergens over moeten nadenken, net zoals ik dat als kind bij mijn tantes kon!

Wie is de maatschappij om te bepalen dat ik geen tijd heb voor een vierde kind bijvoorbeeld? Inderdaad…. Met mijn hart zou ik er zo nog eentje willen…. Maar met mijn verstand kan ik die keuze gewoon niet maken… Omdat het niet kan zoals ik het wil en mijn andere schatjes dan tijd moeten opgeven voor nog een broertje of zusje….

Er zullen ook mensen zijn met meer kinderen en een job en die perfect gelukkig zijn met hun ritme… Maar ik ben het niet…. Alle, ik ben gelukkig met mijn gezin he, absoluut! Maar ik steek mijn tong uit naar hoe ik moet “leven” volgens de normen. Veel mensen bezwijken onder de druk van tegenwoordig en maken spijtige keuzes op zo een moment ( de reden van de belangrijke persoon in mijn leven ken ik niet), maar je leest het vaak genoeg dat mensen uit het leven stappen vanwege de druk. Ik wil zo gewoon niet worden, ik wil op de één of andere manier vechten voor mijn droom en gewoon doen wat ik denk dat het beste is voor mijn kids… Maar ik kan je zeggen dat de eerste stappen zetten heel beangstigend zijn, in een leefwereld zoals de onze…

Een huisvrouw was vroeger niets vreemd. Ze ging pas werken als de kinderen oud genoeg waren op alleen te blijven. Vrouwen zoals mijn tantes. Ze zijn een zeldzaam ras geworden en ik vraag me af waarom, want voor mij had het iets magisch!

Ik besef dat die huisvrouwen ook offers moesten brengen en een ander leven leidden dan de vrouwen nu, maar ik ben bereid te offeren, absoluut!

Categorieën: Geen categorie | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “I had a dream….

  1. sniepsnuit

    Ik denk net hetzelfde,als ik kon bleef ik onmiddellijk thuis. Maar financieel is het gewoon niet mogelijk voor ons,…spijtig genoeg. Ik heb er ook al dikwijls over nagedacht maar hoe ik het ook draai of keer het zal voor mij niet lukken vrees ik.

    Liked by 1 persoon

    • Financieel… Idd! En dat is nu net zo een … Grrrr gevoel… Je moet gewoon omdat een hoop mensen bepalen wat je standaard al moet uitgeven om te kunnen “leven”… Blijf dromen… En tel elk jaar opnieuw of je toch niet iets kan veranderen… Ik doe het ook en blijf het doen! Fijn om te horen dat ik niet alleen ben!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: