The man from U.N.C.L.E – must see movie!

De Koude Oorlog … maar dan met een femme fatale in de meest prachtige kleren! Retrocinema op zijn best!

Dit is hoe een actiefilm voor meisjes er uit moet zien. Een beetje actie. Mooie, goedgeklede mannen (spionnen). En een vrouw die ze het liefst zelf zouden zijn, al was het al alleen maar voor haar kleren!

De film, een remake van een serie met dezelfde naam midden jaren 60, speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Het gaat over 2 spionnen, een Amerikaan en een Rus, die gedwongen worden samen te werken. Hun doel is een misdaadorganisatie, die met kernwapens en technologie probeert macht te krijgen, te stoppen.

BOOOOOORINGGGGGG dacht ik toen Mr.Higgins me over de film vertelde en zei dat hij deze graag wilde gaan kijken. Maar boy, I was wrong! (en dat geef ik niet snel toe 🙂 )

Wie de regisseur, Guy Ritchie, een beetje kent, weet natuurlijk dat je geen alledaagse film moet verwachten. Maar dit was echt GOED! Het is geen zwaar actieverhaal en de scènes met echte actie hebben zeker geen groot aandeel in deze film. Daardoor is er ook ruimte voor humor en mislukte pogingen tot romantiek.

Maar wat de film echt maakt is alles rondom de personages. Alles dat je ziet ademt VINTAGE. Alles is zo perfect … ik wilde gewoon zelf graag in die film wonen!

Laat me gewoon alles op een rijtje zetten met foto’s en een beetje uitleg en je zult het meteen met me eens zijn!

  • Gaby Teller (Alicia Vikander)

Unknown

(klik zeker op de foto om het nog groter te zien!)

In een interview vertelt Joanna Johnston (oscar genomineerde ontwerpster) dat ze eerst en vooral veel tweedehandsmarkten heeft bezocht en vintage kleedjes kocht als basis voor haar ontwerpen. Van daaruit is ze zelf gaan ontwerpen en heeft ze ook haar eigen stoffen laten drukken. En zeg nu zelf… Dat oranje jurkje bovenaan is toch absoluut WAW!

  • Victoria Vinciguerra (Elizabeth Dibicki)

Unknown

Dit is in vergelijking met Gaby, echte CHIQUE vintage. Maar super werk van Johnston om op deze manier een erg krachtig personage te kunnen neerzetten! En zie je die make-up? I love it!

  • Napoleon Solo (Henry Cavill) en Ilya Kuryakin (Armie Hammer)

Unknown

Ook deze twee heren werden met kleding en kapsel helemaal in het vintage-tijdperk geplaatst! De foto’s zeggen een beetje, maar ik garandeer je, het bewegend beeld is nog VEEL beter!

Om af te sluiten laat ik je nog wat sets zien uit de film. Maar echt, je moet gewoon zelf de film gaan kijken en genieten van al die prachtige vintage, 116 minuten lang!

Unknown

-MDL-

Categorieën: Geen categorie | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: